D O N ' T     P A N I C
t u m i x x @ g m a i l . c o m

tumi.kumiankka.net

Find the meaning of the life, make coffee to be the best thing in the world. Make things to be easy and simple. Don't panic.

Pähkäilyjä 4 - Spiraalikalenteri

05.08.2008

Jo jonkun aikaa olen mietiskellyt miten saisi tehtyä kalenterin, josta hahmottaisi helposti mm. missä kohtaa vuotta ollaan menossa (ja ajan hahmottaisi muutenkin paremminkin "jatkuvana virtana"). Yksinkertainen esimerkki on ympyräkalenteri, jossa täysi ympyrä on yksi vuosi.

Lähdin kehittämään ympyrästä spiraalia, joka jatkuisi selkeämmin useammalle vuodelle eikä katkeaisi vuoden vaihteeseen. Halusin myös että lähipäivien tapahtumat näkyisivät paremmin. Vaikka eri päivien zoomaus vaihtelee, päivän "tangentti" on vastaava kuin ympyräkalenterissa (ja sitä kautta hahmottaa lähes yhtä hyvin missä kohtaa vuotta ollaan menossa).

Opettelin sen verran Flashia ja ActionScriptiä että sain kalenterin pyörimään. Kalenteri on vielä keskeneräinen, mutta idea selviää kuitenkin. Nyt kalenteri jää taas muhimaan ja odottamaan parempia aikoja... Tai ehkä teen vielä säätimet joilla voi hallita spiraalien kokoja ja päivien zoomauksia yms.

Spiraalikalenteri löytyy täältä.

Jos tänne eksyy joku, jolla olisi tietoa vastaavista systeemeistä, yhteydenotto olisi kivaa... (tuntuu ettei kukaan ymmärrä miten hieno kalenteri on :)

Pähkäilyjä 3

02.03.2007

mnd

Löysin Janne Aukian Kuutio-blogin kautta Breve Creatures-ruudunsäästäjän, joka kehittää geneettisen algoritmin avulla käveleviä eliöitä.

Näytönsäästäjää tuijottaessa tuli mieleen taas vanhat pähkäilyt. Löysin tekemäni generaattorin, joka luo uusia kuvioita pienen mutaation ja valinnan kautta. Sivulla on aluksi hiukan säätöjä, mutta klikkaamalla alareunan OK:ta pääsee itse asiaan. Valitusta kuvasta luodaan sitä mutatoimalla uusi sarja kuvia.

Hälytykset kartalla

25.01.2007, muokattu 17.02.2007

flame

Isoveljen kanssa tehty kartta pelastustoimen hälytyksistä.

Sivut oli mainittu hesarin web 2.0:aa koskevassa jutussa (ja parissa ko aihetta käsittelevässä nettisivussa).

Opiskelut ohi

06.12.2006

Tänään oli diplomityön esittely, eli nyt on opiskelut ohi ja olen virallisesti arkkitehti.

Pähkäilyjä 2

20.09.2005

mnd

Nyt selvisi, mitä olen pähkäillyt ja asiat saivat oikeat nimet. Eli yritän löytää algoritmejä, joilla saisi luotua automaattisesti esteettisesti hyviä sommitelmia. Sopivien parametrien löytäminen tuntuu aika hankalalta, pitäisi varmaan perehtyä estetiikan perusteisiin...

Seuraavaksi olisi tarkoitus kehitellä systeemi, jossa voidaan kehittää kuvioita mutaation ja valintaan perustuvan jalostuksen kautta. Oikeiden parametrien löytyminenkin saattaisi olla helpompaa.

Perimmäisenä kysymyksenä on edelleen esteettisten arvojen yksilöllisyys ja sen määrittely. Olisiko mahdollista löytää yksilölliset parametrit, joilla voitaisiin ennustaa mitä kukin pitää hyvänä...

Aika paljon asiaa on tutkittukin. Olisihan se ollut kiva keksiä jotain uutta, mutta nyt löytyy ainakin jokun verran materiaalia omien ajatuksien tueksi :)

Pähkäilyjä

14.02.2005

Tehkää ohimennen tämä testi. Olen pähkällyt jonkun verran sommittelujuttuja ja nyt tarvitsisin "tutkimusmateriaalia".

Viimeksi muokattu 10.02.2010

© TTM 2010